We love Hanna...

Hanna van Hendrik, 3 dagen

De hartverwarmende theaterbelevenis. Boek nu ons speciale 3-daagse arrangement inclusief entree.

Vanaf
315,-
per persoon

Hanna van Hendrik arrangement - 3 dagen

 • 2x Overnachting in een Royale kamer met Frans balkon
 • 2x Uitgebreid landelijk ontbijt
 • 1x 3-gangendiner van chef-kok Ronald Bor en zijn team
 • 1x entree voor theaterspektakel Hanna van Hendrik
 • Gratis gebruik van onze geheel vernieuwde Wellnessboutique met zwembad, sauna, Turks stoombad, infrarood-sauna, jacuzzi.
 • Warme badjassen en Nespresso-machine op de kamer
 • Gratis parkeergelegenheid (het terrein van het spektakel ligt op 15 autominuten van De Wilmersberg)

Euro 315,- per persoon (+ Euro 42.50 p.p. indien je op beide dagen bij ons wenst te dineren.
Wil je 2 dagen bij ons verblijven, dan is dat mogelijk vanaf EUR 167,50 p.p. (incl. 1x overnachting, 1x ontbijt en 1x toegangskaart).

Reserveren is alleen telefonisch mogelijk via 0541 - 585 555

Beschikbaarheid

Over Hanna van Hendrik

Hanna van Hendrik in de reprise! In 2019 werd het Twentse spektakel Hanna van Hendrik een groot succes. Na drie jaar wachten is Hanna deze zomer terug in Twente en van 8 juli tot en met 14 augustus 2022 te zien. De Wilmersberg is exclusief partner van dit theaterspektakel en daarom kun je als onze gast voordeliger naar dit bijzondere evenement op woensdag, donderdag of zaterdagmiddag.

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, zelf geboren in opgegroeid in Twente. Een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd en een familiekroniek ineen. Gesproken in Twents dialect en Nederlands.

In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen deelgenoot van het leven van boerin Hanna. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig. overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in ’71 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.


Door de dreigende verkoop van de boerderij komt het verleden van Hanna tot leven. We zijn getuige op haar bruiloft met de Limburgse vreemdeling Hendrik. We schuiven aan in de boerderij waar de kinderen worden geboren en nieuwe landbouwmachines worden gekocht. We staan op het erf waar haar zoon met zijn crossmotor scheurt en haar dochter zich afzet tegen de kleinheid van het bestaan en droomt van de grote wereld. We zitten vooraan als Hanna wordt benoemd tot woordvoerster voor de protesterende boeren. We zijn aanwezig bij de protesten waar alles uit de hand loopt. We delen Hanna’s verdriet als haar grote liefde Hendrik verongelukt. En we staan naast haar als uiteindelijk wordt besloten wat er met de boerderij en de koeien gaat gebeuren. Kan Hanna haar nieuwe toekomst omarmen of houdt ze vast aan haar verleden?

Op woensdag en donderdag vangt de voorstelling om 20.00 uur aan. Op zaterdagmiddag start de voorstelling om 14.00 uur.
*Graag vernemen wij bij een reservering van dit arrangement op welke dag en tijdstip je naar het theaterspektakel wenst te gaan (op basis van beschikbaarheid entreekaarten).

Reserveringsvoorwaarden

 • Prijzen zijn per persoon en o.b.v. een tweepersoonskamer.
 • Deze aanbieding is geldig voor een verblijf in de periode van 8 juli tot en met 14 augustus 2022 met toegang tot de voorstelling op woensdag, donderdag of zaterdag om 14 uur).
 • Voor dit arrangement is een beperkt aantal kamers per week beschikbaar.
 • Vanwege het definitief reserveren van de entreetickets, nemen wij geen annuleringen en wijzigingen aan bij deze aanbieding.
 • 1-persoons toeslag; € 67,50 p.n. o.b.v een Royale kamer.
 • Prijs is exclusief gemeentelijke heffingen €3,75 p.p.p.n. Er geldt een weekendtoeslag (bij een verblijf op vrijdag en/of zaterdag) van € 20,- per persoon.

Bekijk ook onze andere arrangementen

Summer of Love, 3 dagen genieten

Lees meer

Twente - Friesland arrangement, 5 dagen

Lees meer

Wellness | Ontspan & geniet, 3 dagen

Lees meer

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen en promoties!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico