Blog

Hermine Engelbertink het gezicht van campagne 'Doorwerken na je AOW'

Wij zijn heel trots op onze collega Hermine, zij heeft besloten om bij ons te blijven werken na het bereiken van haar pensioengerechtigde leeftijd.

“Wij droomden ervan om na ons pensioen samen te reizen en fietsen. Dat lukte niet door de spierziekte van mijn man. Gelukkig had ik al mooi werk. Toen dacht ik: waarom blijf ik hier niet in het hotel werken?” Zo gezegd, zo gedaan. Hermine Engelbertink ging het gesprek met haar leidinggevende aan en is blijven werken. Ook na het bereiken van de AOW-leeftijd. Hoe je het ook wendt of keert: Hermine is niet te stoppen.

‘Hermine met pensioen? Dat gaat ze nog niet doen!’ staat op de taart die Hermine van haar leidinggevenden Boudewijn en Githa krijgt op het moment dat zij met pensioen mag. Want Hermine gaf onlangs aan dat ze graag nog wil blijven. “Daar waren we positief en verrast over”, vertelt Githa. “Hermine is altijd vrolijk, werken met haar is heel fijn. Hoe mooi is het dan om te horen dat wij als werkgever zo’n fijne plek hebben gecreëerd dat zij, zelfs als het niet meer hoeft, bij ons wil blijven?”

Op de financiële administratie is Hermine verantwoordelijk voor onder andere de facturatie. Maar dat is lang niet alles, zo vertelt Githa: “Ze doet zoveel meer dan dat. Zo helpt Hermine bij de Green Key-certificering en maakt zij onze stagiairs en nieuwe medewerkers wegwijs in het hotel.” “Dat vind ik gewoon erg leuk om te doen. En het geeft me nieuwe inzichten”, aldus Hermine.

Voorlopig is Hermine nog wel bij hotel De Wilmersberg te vinden. “Zolang het werk zich niet opstapelt en ik het naar mijn zin heb, ben ik niet van plan te stoppen. Ik draag hier echt iets bij. En ik moet zeggen: als ik werk, loopt ook thuis alles op rolletjes.” Githa: “Dat is toch het grootste compliment dat je als werkgever kunt krijgen? En we krijgen dit compliment niet alleen van Hermine; ook andere collega’s geven aan dat zij graag door willen als het lichamelijk kan.”

In gesprek

Vervalt de arbeidsovereenkomst van uw medewerkers als zij de AOW-leeftijd bereiken? Dat betekent niet meteen dat mensen niet meer willen werken. Want sommige werknemers zijn niet te stoppen. Kijk maar naar Hermine. Door in gesprek te gaan, kun je nagaan welke wensen en dromen werknemers nog hebben. “Ik raad dat iedereen aan”, zegt Githa. “Naast dat het erg leuk is om over toekomstplannen van werknemers te horen, kun je als werkgever mogelijk ook nog iets betekenen.” Hermine: “Ik denk dat er echt veel mensen zijn die na hun AOW willen doorwerken. Hoe mooi is het dan als je daar van tevoren al over hebt gesproken?”

Tips voor werkgevers

Hermine: “Geef AOW’ers de flexibiliteit die zij nodig hebben, want die krijg je altijd terug. En zorg dat mensen zich gehoord en gezien voelen.”

Githa voegt daar tot slot nog aan toe: “Durf het gesprek aan te gaan. Dat geldt voor werkgevers en werknemers. Heel veel werkgevers staan ervoor open als je wilt doorwerken na je pensioen. Daar ben ik van overtuigd.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de versoepelde regels voor werkgevers wanneer zij mensen in dienst hebben die na de AOW doorwerken? Kijk dan op ondernemersplein.nl of rijksoverheid.nl/aow voor meer informatie.

Sign up for special offers and promotions!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Book now