Er is altijd wat te doen

in Twente!

In het mooie Twente is er altijd te doen. Bekijk op deze pagina de activiteitenkalender voor de zomer van 2023.

Landgoed Wilmersberg is het decor voor de focus op drie grootse musici die elk afzonderlijk een miniconcert verzorgen. De Deense Janne Thomsen brengt het fluitconcert van Vivaldi. Het frisse Animato Kwartet speelt prachtige muziek van Turina en Ravel. Ook klinken er werken van Joseph Tawadros, een flamboyante Egyptische ud-speler die samen met andere Stiftmusici een aantal van zijn composities laat horen. Een unieke nadere kennismaking met deze drie wereldsterren die je kunt combineren met een apart te reserveren High Tea.

Rijksmuseum Twenthe biedt speciaal tijdens de zomerperiode iedere dinsdag, donderdag en zondag gratis rondleidingen aan in de tentoonstelling Ars Longa Vita Brevis. De aanvang is 11.00 uur en per keer kunnen er twintig bezoekers mee. Bij binnenkomst kun je je aanmelden bij de balie. De deelname is gratis. Vol is vol!

Ars longa, vita brevis (‘de kunst is lang, het leven kort’) is de collectiepresentatie van Rijksmuseum Twenthe, met als centrale thema 'de menselijke conditie’. Het museum heeft negen kunstenaars uitgenodigd om ieder een eigen zaal in te richten en daarbij gebruik te maken van de museumcollectie in relatie tot een nieuw of bestaand werk van de kunstenaar. Zo zijn er in totaal negen elkaar opvolgende kabinetten ontstaan waarin de kunstenaars met hun installaties het verhaal van ‘La condition humaine’ vertellen, de menselijke conditie in de 21ste eeuw.

Wil je meer natuur in de buurt van De Wilmersberg ontdekken? Landgoed Singraven is een echte aanrader! Gedurende de hele zomer zijn er rondleidingen door Huis Singraven. Daarnaast is het ook mogelijk om en bezoek te brengen aan het omliggen park en arboretum Singraven.

Ga met de torengids mee de toren in van de St. Plechelmusbasiliek en bekijk Oldenzaal vanaf het Lood'n Bönneke. Tijdens de beklimming word je uitgebreid geïnformeerd over de 800 jaar oude toren. Daarnaast krijg je informatie over het 100-jarige uurwerk, het carillon, de speeltrommel, de Maria-klok uit 1493, en de nieuwe Plechelmus-klok uit 2020. Wist je dat die klok met 3890 kg de zwaarste luidklok van de provincie Overijssel is? En dat maar liefst zes klokken kunnen luiden? Indien geopend kun je aansluitend de basiliek bezichtigen.

Sign up for special offers and promotions!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Book now