Event

Een avond met Michiel Vos

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg zijn trots Michiel Vos te ontvangen voor een lezing over zijn nieuwe boek 'Vos is de VS'

Inloop: 19.30 uur
Start: 20.00 uur
De avond in inclusief een kop koffie/thee en iets lekkers.

Tickets bestellen

In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd hij Amerikaan.

In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen.

MICHIEL VOS:

Michiel Vos is een Nederlands-Amerikaanse correspondent, journalist en spreker, gevestigd in New York. Michiel werkt voor verschillende Nederlandse en Belgische tv- en radioshows en is de tv-commentator op het gebied van Amerikaanse politiek, cultuur en samenleving voor RTL in Nederland (JINEK, BEAU, RTL Boulevard, etc.). Hij deelt ook wekelijks zijn mening over Amerika op NPO Radio 1 (Humberto), NPO Radio 2 (De Wild in de Middag), VRT Laat, De Afspraak (VRT, Eén) en EenVandaag (AVRO TROS).

Met meerdere producentcredits op zijn naam, heeft Michiel bijgedragen aan films die hij maakte samen met zijn vrouw, filmmaker Alexandra Pelosi. Tussen deze films zitten haar 14 documentairefilms voor HBO. De laatste film “Pelosi in the House” over haar moeder, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

Michiel is een commentator over Europese en Amerikaanse politiek voor MSNBC. In zijn persoonlijke documentaireserie “My America”, die werd uitgezonden in België, Nederland en Zwitserland, documenteerde hij zijn ervaringen in Amerika als Europese immigrant.

Michiel woont in Manhattan met Alexandra en hun twee jongens. Hij heeft Politicologie en Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Massachusetts, de Universiteit van Amsterdam en l’Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kom op 1 september naar hét Openluchtconcert met PHION en souldiva Shirma Rouse

Meer informatie
Boek nu