Over ons

Al 100 jaar hét buitenverblijf van Twente

In 1914 kocht de Twentse textielfamilie Blijdenstein, die erom bekend stond hun huizen alleen te bouwen op de mooiste locaties van Twente, de gronden van De Wilmersberg. Hiermee is ons buitenverblijf al meer dan 100 jaar een pareltje in het Twentse landschap.

Na de Eerste Wereldoorlog

Na de Eerste Wereldoorlog, bouwden zij hier hun prachtige buitenverblijf. Dit is de plek waar zij zich thuis voelden en vele gasten ontvingen. Nu, 100 jaar later, zetten wij de traditie van de Blijdenstein's met veel liefde voort. In een tijd waarin grote hotelketens de boventoon voeren en het leven steeds individualistischer wordt, zien wij het als onze missie om op één van de mooiste plekken van Nederland onze gasten met veel liefde en aandacht te verwennen. 'Noaberschap' noemen we dat hier; zorgen voor elkaar, dát is wat telt. Gerrit Komrij zei ooit eens: 'Geluk is een seconde die een eeuwigheid wil duren'. Wij willen van die seconden, minuten, uren of zelfs een paar dagen maken. Zodat je met een warme herinnering het landweggetje afrijdt in de achteruitkijkspiegel kijkt en denkt: 'Dat was fijn, we gaan nog eens terug'.

Familie Fransen als trotse eigenaar

De eigenaar van Landgoed De Wilmersberg is de familie Fransen.

Boudewijn & Githa

"Jouw geluk is onze missie"

In 2011 verruilden wij het leven in hartje Amsterdam voor het Twentse buitengebied.

Once upon a time

De geschiedenis van ons hotel

Een plek met een historische waarde.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Duurzaam & betrokken

Betrokken bij sport, cultuur en natuur.

De gemeende persoonlijke belangstelling toont de echte professionaliteit van het personeel. De koks zijn ware tovenaars die er voor zorgen dat elk gerecht een smaakexplosie veroorzaakte.
Gasten via Tripadvisor

Op en top genieten

100% garantie op een heerlijke nachtrust

Geniet in de lounge van een goed glas wijn, dineer in ons fijne restaurant, trek je baantjes in ons zwembad of relax in onze in 2017 vernieuwde Wellnessboutique. Wat de reden van je verblijf in ons hotel ook is; op deze plek in Twente weet je je omringd met persoonlijke aandacht, luxe en comfort.

Ontdek meer

Ontdek ons hotel

Proef de sfeer met een aantal foto's in en rondom ons hotel of bekijk de veelgestelde vragen.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kom op 1 september naar hét Openluchtconcert met PHION en Shirma Rouse

Meer informatie
Boek nu