Blog

Top 15 mooiste fietsroutes van Twente

Spring maar achterop bij mij...

Een weekendje weg in Twente begint met een ontspannen verblijf in ons hotel. Heerlijk overnachten bij 4 sterren hotel Landgoed de Wilmersberg in De Lutte. Trek je er graag op de fiets uit? Twente heeft tal van mooie fietsroutes, een groot deel van fietsroutenetwerk loopt langs ons hotel rechtstreeks de bossen in. Bent je een fietsliefhebber? Wij hebben in dit blog de 15 mooiste fietsroutes van Twente voor je opgesomd.

Ontdek Twente op de fiets!

1. Wilmersberg route (31 KM)
Deze route laat je de schoonheid van Twente rond De Lutte zien. De fietsroute start vanuit ons hotel en voert langs de ‘bergen’ van Twente. De hellingen waar deze route doorheen gaat zijn bedekt met weide, bos en bouwland.

2. De Hellehondroute (14 KM)
Een kortere fietsroute die je prima vanuit ons hotel kunt starten. Je fietst richting Oldenzaal en één van de knooppunten brengt je langs de Snoeijinksbeek. Een mooie route wanneer je niet veel tijd heeft.

3. Knokenroute (46 KM)
Deze fietsroute brengt je via verschillende knooppunten van Oldenzaal naar Enschede en weer terug. Je fietst langs meerdere bezienswaardigheden zoals de Plechelmusbasiliek en Rijksmuseum Twente.

4. Lonnekerveldroute (61 KM)
Met deze route fiets je door de weilanden van Twente. Verder kom je langs recreatiepark het Hulsbeek en verscheidene galeries.

5. Leren op de fiets (24 KM)
De vraag ‘wist je dat…’ is kenmerkend voor deze fietsroute. De route voert langs Klooster in de Bardel, Klompenmuseum Koop en een ondergrondse schuilplaats.

6. Gekke Plekken route (40 KM)
Een route die je naar veel kleinere plaatsen brengt. De fietsroute gaat door De Lutte, Beuningen, Oldenzaal, Rossum, Groot-Agelo, Ootmarsum en Lattrop.

7. Route Plaatsen van Herinnering (30 KM)
Deze route zegt het al met zijn naam. Je komt tijdens deze fietsroute op veel plaatsen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. De fietsroute voert langs meerdere knooppunten en brengt je langs 33 plaatsen van herinnering.

8. Racefietsroute van Theo de Rooij (250 KM)
Een lange route voor de sportieve fietser. Ben je klaar voor een lange fietsroute die verder gaat dan alleen Twente? Deze route voert je over een uitgebreid fietsroutenetwerk door de hele provincie Overijssel.

9. Oldenzaal en omgeving (52 KM)
Deze fietsroute voert je langs de oostkant van Oldenzaal. Je fietst door het parkachtige landschap en komt door natuurpark Het Lutterzand.

10. Wewwelstad route (57 KM)
Een route die geschikt is voor de racefiets maar ook recreatief gebruikt kan worden. Met deze fietsroute ga je de grens over, de route gaat door Duitsland langs het Brandlechter Vechtetal.

11. Het Torentje van Drienerlo (43 KM)
Deze route voert je langs het Torentje van Drienerlo. Verder kom je langs interessante punten zoals het Joodse Monument, Galerie Porfin en Galerie ’t Nien-End.

12. Fietsroute Rauchbier Othmar (45 KM)
Deze route voert van Oldenzaal naar Ootmarsum. De fietsroute dankt zijn naam aan Othmar Rauchbier, hij won in 2014 goud in de Brusselse Beer Challenge. Met deze fietsroute kom je in Ootmarsum waar het bier wordt gebrouwen.

13. Noord-Oost Twente route (56 KM)
Hou je van een sportieve prestatie, dan is deze route prima geschikt voor jou! De Twentse fietsroute brengt je langs plaatsen als Tilligte en Vasse. Het is een klein stukje omfietsen, maar houd je van een High-Tea? Theehuis Dennenoord is een aanrader op deze fietsroute.

14. Halifax Kribbenburg route (55 KM)
Een combinatie van water en natuur op deze route. Je komt tijdens deze fietsroute langs kasteel Havezate Huis Singraven. Een prima moment om even van de fiets te stappen en pauze te houden.

15. Mountainbike route Tankenberg-Lutterzand (38 KM)
Voor de mountainbike leverhebbers heeft Twente ook een prachtige route. De prachtige mountainbike route brengt je langs de verschillende bergen die Twente rijk is en ook door de bossen. Een mooie en uitdagende route voor de echte mountainbiker.

Wij hopen je met dit blog inspiratie te hebben gegeven voor een heerlijk fietsweekend in Twente. Zoals je kunt lezen kent Twente tal van fietsroutes. Uiteraard kunnen onze collega’s bij de receptie meer informatie geven over fietsroutes in Twente en het uitgebreide fietsroutenetwerk.

Op en top genieten

100% garantie op een heerlijke nachtrust

Geniet in de lounge van een goed glas wijn, dineer in ons fijne restaurant, trek je baantjes in ons zwembad of relax in onze in 2017 vernieuwde Wellnessboutique. Wat de reden van je verblijf in ons hotel ook is; op deze plek in Twente weet je je omringd met persoonlijke aandacht, luxe en comfort.

Ontdek meer

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Boek nu