Lezingen bij Landgoed De Wilmersberg

In samenwerking met Boekhandel Broekhuis

Ilja Gort, Rutger Bregman, Griet OpdeBeeck, het zijn enkele grote namen die al eens een lezing gaven bij De Wilmersberg. Ze trokken volle zalen met mensen die meer wilden weten over hun nieuwe boek. Wij zijn daarom blij met de jarenlange samenwerking die we samen met Boekhandel Broekhuis hebben. Ook in 2024 komen er weer diverse auteurs naar De Wilmersberg om alles te vertellen over hun nieuwe boek.

Eva Jinek - zondag 3 maart - UITVERKOCHT

Eva Jinek heeft met Droom Groot No. 2 opnieuw een zeer persoonlijk boek geschreven vol openhartige levenslessen van bekende en onbekende voorbeelden. ‘Wees jezelf’, ‘spreek je uit’, ‘ga ervoor’: dit soort algemene en nietszeggende aanmoedigingen vliegen ons steeds vaker om de oren. Maar hóé doe je dat precies? In haar boek ‘Droom groot No. 2’ zoekt Eva Jinek het antwoord samen met meer dan twintig pioniers en rolmodellen. Dit zijn mensen die zij persoonlijk bewondert vanwege hun prestaties én omdat ze op cruciale momenten in hun leven dapper waren. Zij durfden zich allemaal uit te spreken toen het nodig was – en weten daarom als geen ander waarom het zo belangrijk is dat we als mensen onze stem laten gelden.

Eva Jinek is bij het grote publiek bekend geworden als gezicht van het NOS Journaal, ze had haar eigen talkshow ‘Jinek’ en ze presenteerde tot afgelopen zomer haar late-night talkshow bij RTL. Vanaf september gaat ze bij AVROTROS vier dagen per week in de vooravond een nieuw actueel praatprogramma presenteren ‘dat draait om nieuws, cultuur en wat er leeft in het land’.Jinek ontving in haar carrière meerdere prijzen, waaronder tweemaal de Sonja Barend Award voor haar interviews met Farid Azarkan (2018) en Camille van Gestel.

Fajah Lourens - Zondag 21 april - 14:30 uur

Fajah Lourens Killermindset
Killermindset

Focus, motivatie, geluk, zelfliefde, vertrouwen en daadkracht: Fajah Lourens laat je met 'KillerMindset' zien hoe je in 12 stappen naar de beste versie van jezelf gaat. Na het succes van de 'Killerbody Dieet'-boeken komt Fajah Lourens met 'KillerMindset', hét boek dat jou in 12 stappen je mindset laat transformeren. Leer je innerlijke saboteur en beperkende overtuigingen herkennen die je weerhouden van jouw droomleven.

Ontdek waarom je jouw doelen niet haalt - of terugvalt in je oude patroon - en raak geïnspireerd om het nu anders te doen. 'Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.' Met dit boek gaat Fajah je aan de hand van haar persoonlijke verhaal helpen om jouw mindset om te zetten naar een killermindset. Ga je daar mensen van killen? Nee. Het betekent dat wat je de komende tijd gaat doen, op een succesvolle manier aanpakt. 'You killed it', zeggen ze in het Engels ook wel om aan te geven dat je iets buitengewoon goed hebt gedaan. En dat is precies wat jij aan de hand van 12 stappen gaat leren.

Inloop: 14:00 uur - Start lezing: 14:30

Entree: €15,- (inclusief koffie of thee)


Lezing Ilja Gort - zaterdag 15 juni - 16.00 uur

Ilja Gort
De Flessentrekker

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg zijn trots om deze middag een bijzondere gast te ontvangen. Ilja Gort komt vertellen over zijn nieuwe boek 'De Flessentrekker'. Uiteraard kan dit niet zonder enkele lekkere wijnen van Chateau Gort & Gort!

De middag is inclusief 2 glazen wijn.
Inloop: 15.30 uur / Start 16.00 uur.

De Flessentrekker:

Een intrigerend boek over de rockster van de wijn die een geniale wijnvervalser blijkt.

Maxim Dupont vervalst kostbare wijnen. Hij doet dat op een geniale manier en wordt de rockster van de wijn. Op het toppunt van zijn roem krijgt hij een affaire met Claudine, de eigenares van een vooraanstaande wijnwinkel. Beiden blijken een dubbele agenda te hebben. Toch worden ze partners in crime en gaan de strijd aan met een machtige organisatie uit de hoogste regionen van Frankrijk die op veel grotere schaal wijnen vervalst. Welkom in de wereld van de valse wijn en het grote geld. De Flessentrekker houdt je vanaf de eerste bladzijde in zijn greep en laat je niet meer los. Met een humor zoals alleen Gort die bezit, onthult de roman geheimen die de wijnwereld liever verborgen zou hebben gehouden. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van suspense, van Frankrijk en van mooie wijn.

Over Ilja Gort:

Wijnboer en schrijver Ilja Gort groeide op in Soest. Zat op zesjarige leeftijd urenlang te drummen op alles wat los en vast zit. Speelde op zijn tiende in een drietal lokale bands. Werd drummer bij de Haagse popgroep After Tea. Leerde zichzelf gitaar- en pianospelen, schreef songs en produceerde platen voor diverse artiesten.

Kocht in 1994 een vervallen wijnchâteau bij Bordeaux, en al vrij snel wonnen zijn wijnen hoge onderscheidingen op belangrijke wijnconcoursen en werd hij uitgekozen als een van de beste wijnboeren van Frankrijk.

Zijn wijnen worden bij Albert Heijn verkocht, en bij de Nederlandse publieke omroep heeft hij een eigen televisieprogramma, Gort over de Grens.

Samen met zijn vrouw Caroline d’Hollosy woont en werkt hij afwisselend in Nederland en in Frankrijk, samen met zijn zoon Klaas en zijn vriendin Meriam, hun zoontje Charlie, kasteelhond Picard en Eekie de eekhoorn.

Wilt u na afloop blijven dineren bij Landgoed de Wilmersberg, reserveer dan tijdig uw tafel.

Lezing Els van Steijn (De Fontein) - Donderdag 20 JUNI - 20:00 UUR (UITVERKOCHT)

Els van Steijn - De Fontein

Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven. Floortje Dessing zegt over dit boek: 'Ik ben geïntrigeerd door de theorie van de fontein: de inzichten helpen me om als mens te blijven groeien.' Door de fontein (Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem) leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je praktische tips waardoor je stevig op jouw plek kunt staan. Je bent als mens veel meer verbonden met je familiesysteem dan je kunt bevroeden; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden en principes waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen.

De fontein, vind je plek geeft inzicht in vele menselijke kernthema’s zoals je (on)schuldig voelen, teveel verantwoordelijkheid nemen, relaties in stand houden en loslaten.

De fontein, maak wijze keuzes helpt je antwoorden vinden op jouw levensvragen, waardoor je voor een hoge levenskwaliteit in het heden en in de toekomst kunt zorgen. In dit boek word je meegenomen in de werking van de fontein op je relaties, je gezondheid, op je werk en in de maatschappij.

ELS VAN STEIJN

Via haar coachingspraktijk, workshops en social media draagt ze haar missie uit: volgende generaties systemisch ‘schoner’ en minder belast laten zijn. Els is gespecialiseerd in het systemisch perspectief. Systemisch kijken is oog hebben voor het enorme web waarmee en waardoor alle personen en gebeurtenissen binnen een systeem met elkaar zijn verbonden en hun effecten hebben in het verleden, heden en in de toekomst. Een overweldigend aantal lezers heeft Els persoonlijk laten weten dat de metafoor van de fontein een positief effect op hen heeft gehad en nog dagelijks doorwerkt in gunstige zin. De kracht van de metafoor van de fontein zit in de eenvoud, waardoor systemische wetmatigheden in het dagelijkse leven voor iedereen te begrijpen zijn. Els maakt onzichtbare patronen zichtbaar waardoor ze beter hanteerbaar zijn op een manier die bij je binnen komt.

Lezing ChatGPT Bob van Duuren - vrijdag 21 juni - ochtend en/of middag

Gaat het bij jou ook voor je ogen duizelen als het gaat over ChatGPT en weet je tegelijkertijd dat je er niet meer omheen kunt en dat het je veel mogelijkheden biedt? Samen met Boekhandel Broekhuis organiseren wij een interessante kennisdag over dit onderwerp. Auteur Bob van Duuren zal je in twee delen, een ochtend en/ of een middag, helemaal bijpraten.

Lezing Michiel Vos - vrijdag 21 juni - 20:00 uur (UITVERKOCHT)

Michiel Vos

In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd hij Amerikaan.

In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen.

Inloop: 19:30 uur - Start lezing 20:00 uur

Entreekaarten (Euro 12.50 p.p. inclusief koffie of thee) zijn hier verkrijgbaar.

Lezing Charlotte Labee - zondag 30 juni - 15.00 UUR

Charlotte Labee

Een bijzondere middag, buiten op het landgoed van De Wilmersberg! Een exclusief en uniek evenement waar bewustzijn, het brein en een goede vibe centraal staan.

Charlotte Labee is met stip een van de meest geliefde breinexperts van Nederland. Met meer dan 135.000 verkochte exemplaren is haar boek 'Overprikkeld Brein' het bestverkochte Nederlandstalige non-fictieboek van 2022. Haar nieuwe boek 'Onrustige darmen, overprikkeld brein' zal verschijnen op 25 juni.

In deze nieuwe titel vertelt Charlotte alles over de magische connectie tussen hersenen en darmen. De darmen worden vaak ons tweede brein genoemd – en dat is niet voor niets. Zo kunnen de darmen als enige orgaan zonder het brein functioneren. Buikgevoelens zijn onlosmakelijk verbonden met de mentale gezondheid.

Labee deelt fascinerende inzichten met praktische inslag die de lezer kunnen helpen om trauma te helen, zich te ontwikkelen, gezond te zijn en zich happy te voelen. Alles komt aan bod: voedingsstoffen, neurotransmitters, emoties en energie.

Met thema’s als:

· Hoe en waarom hebben de darmen impact op ons brein?
· Hoe helpen de darmen ons te navigeren in het leven?
· Hoe kunnen de darmen ons emotioneel ondersteunen, maar ook in de weg zitten?
· Hoe kan ons microbioom antwoord geven op levensvragen?
· Hoe kunnen we het brein helen door de nervus vagus te helen?
· Wat kunnen we eten om ons weer energiek, gelukkig en wendbaar te voelen?
· Hoe kunnen we weer leren luisteren naar onze gut feelings?

Haar boeken zijn deze middag te koop en na afloop zal Charlotte signeren.

De middag is inclusief een drankje.

Inloop: 14.30 uur
Start lezing: 15.00 uur

Er zijn meerdere soorten tickets verkrijgbaar:

-losse tickets (Euro 22.50 per stuk)
-tickets met boek

Mocht je aansluitend een diner willen bijboeken dan kan dit via:
info@wilmersberg.nl of 0541-585555 (op basis van beschikbaarheid)

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kom op 1 september naar hét Openluchtconcert met PHION en souldiva Shirma Rouse

Meer informatie
Boek nu