Blog

Wat kun je doen bij de Wilmersberg? Wij geven 11 tips!

Mogen we jou binnenkort verwelkomen bij Landgoed de Wilmersberg? Ons hotel ligt in een geweldige omgeving, maar ook in ons hotel zelf is er genoeg te doen. Nog geen overnachting of arrangement geboekt? Waarschijnlijk pak je na het lezen van onze tips snel de agenda erbij en boek je een weekendje Twente. Wat er precies allemaal te doen is? Daar vertellen we graag meer over.

Op culinaire ontdekkingsreis in ons restaurant

In ons restaurant kun je genieten van de lekkerste (vegetarische) gerechten. De passie voor lekker, goed en eerlijk eten is groot bij De Wilmersberg. Onze chef en zijn team werken het liefst met verse, biologische producten uit de streek. Groenten staan centraal, al dan niet aangevuld met een heerlijk stuk vlees of vis. Kom je bij ons overnachten, dan mag een bezoekje aan ons restaurant zeker niet ontbreken.

Heerlijk borrelen met sneup en snaaijerie

Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter bij ons komt overnachten. Lekker borrelen met onze sneup en snaaijerie kan altijd. Het is de Twentse variant op de Spaanse tapas. Gun jezelf een lekker verwenmoment en geniet een avond lang van een parade aan lokale heerlijkheden, van voorgerecht tot en met dessert. Wij serveren de ‘Sneup’ in de lounge, het restaurant of bij mooi weer op het terras.

Genieten van een uitgebreide lunch

Dineren, borrelen, ontbijten, het kan allemaal in ons restaurant. Maar sla ook zeker de lunch niet over. Onze lunchkaart staat boordevol heerlijke gerechten, van lunchgerechten tot de lekkerste lunch specials. Gun jezelf even de tijd in de middag en neem lekker plaats in ons restaurant. Is het mooi weer? Geniet dan lekker van de lunch op ons terras.

Lekker zwemmen in het zwembad

Als hotelgast kun je gratis gebruikmaken van ons overdekte zwembad met perfecte jetstream. Heb je heerlijk zitten tafelen in ons restaurant? Dan is het natuurlijk heerlijk om even een paar baantjes te zwemmen. Of misschien wil je de ochtend wel fris beginnen met een duik in ons zwembad. Daarnaast bieden we ook familiekamers met jacuzzi aan.

Compleet ontspannen in de sauna

Kom je naar ons hotel om even lekker te onthaasten en alles achter je te laten? Wij begrijpen dat als geen ander. Het hotel ligt op een geweldige locatie, verscholen in de Twentse heuvels. Dit zorgt zeker al voor veel rust. Ga nog een stapje verder en ontspan compleet in onze heerlijke saunafaciliteiten, waaronder een Turks stoombad, sauna, infra-roodsauna en whirlpool. Boek snel een overnachting met sauna.

Genieten van een lekkere massage

Wil je nog een stapje verder gaan om lekker te ontspannen? Kies dan voor een van onze massages. Deze zijn eenvoudig te boeken in onze wellnessboutique. Je kunt je lekker in de watten laten leggen en kiezen voor verschillende massages en behandelingen. Zo weet je zeker dat je helemaal los komt van de dagelijkse bezigheden.

Nog even in het Turks stoombad

Na een lange dag nog even voor het slapen gaan tot rust komen? Stap nog even in ons Turks stoombad. De wellness is tot 22:00 geopend, dus ook in de avond ben je van harte welkom. In het Turks stoombad is het tussen de 43 en 49 graden. De luchtvochtigheidsgraad kan oplopen tot 100%. De stoom in het stoombad zorgt voor een diepe reiniging van de poriën en het heeft een positief effect op de luchtwegen.

Een sportief rondje in onze fitnessruimte

Is het geen weer om naar buiten te gaan en wil je toch even aan je conditie werken? Doe dan een sportief rondje in ons compleet uitgeruste fitnessruimte. Ren een paar kilometer op de loopband, of pak een paar gewichten en werk aan de spieren. De fitnessruimte is gratis toegankelijk voor onze gasten.

Hardlopen door het geweldige landschap

Ben je een fanatieke hardloper? Dan kun je in ons hotel je hart ophalen. Bij mooi weer kun je lekker er op uit. Je loopt vanuit ons hotel zo de bossen in. Zo kun je naar de Tankenberg rennen, het hoogste punt van Overijssel. Onze receptie heeft verschillende hardlooproutes voor je klaar liggen. De veelzijdigheid van de natuur zal je verrassen.

Een fietstocht op een van onze fietsen

Ben je niet van het hardlopen, maar hou je wel van fietsen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. In de omgeving zijn verschillende fietspaden beschikbaar, ook deze lopen zo de bossen in. Wil je een fiets huren? Geen probleem, bij de receptie kun je stadsfietsen en e-bikes huren. Wij zochten alvast de 15 mooiste fietsroutes in Twente voor je uit, welke kies jij?

Op en top genieten

100% garantie op een heerlijke nachtrust

Geniet in de lounge van een goed glas wijn, dineer in ons fijne restaurant, trek je baantjes in ons zwembad of relax in onze in 2017 vernieuwde Wellnessboutique. Wat de reden van je verblijf in ons hotel ook is; op deze plek in Twente weet je je omringd met persoonlijke aandacht, luxe en comfort.

Ontdek meer

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Boek nu