Wat doe jij om gezond te blijven?

Global Wellness Day

Geen enkele wind waait gunstig voor de schipper die geen haven van bestemming heeft (geïnspireerd door Seneca)

Meer dan ooit zien we hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Dat doe je niet alleen door gezonder te eten, maar ook door je werk-privébalans goed te houden, voldoende te bewegen en veel plezier te maken met mensen van wie je energie krijgt. Global Wellness Day is zo'n moment om stil te staan bij je gezondheid. Lees hier onze tips voor een gezonder leven.

Vijf tips voor een gezonder leven

1) Gezond eten

Ga je de supermarkt in, dan loop je na het groenten- en fruitvak een oase van verleidingen in. En natuurlijk is het helemaal niet erg om daar aan toe te geven, maar het is wel goed om bij datgene wat je koopt je af te vragen: Voedt dit mij? Laten we zeggen dat als 80% van je karretje gevuld is met producten waarop het antwoord op deze vraag 'ja' is en in 20% van de gevallen 'nee', je op de goede weg zit. Chef-kok van De Wilmersberg Ronald Bor vindt het belangrijk dat alle gasten lekker kunnen eten. Heb je zin in een hamburger? Die maken hij en zijn team met liefde voor je, ook als je liever voor een vegetarische variant gaat. Een portie bitterballen staat natuurlijk ook op de kaart. Maar uniek aan de keuken van Ronald is het 80-20 principe dat hij hanteert. Je kunt een heerlijk en gezond gerecht van de kaart bestellen dat alleen uit groenten bestaat (80%). Heb je zin in wat vlees of vis erbij dan kun je dat erbij bestellen (20%).

2) Ga de natuur in

De natuur is al miljarden jaren de thuisbasis van de mens. We zijn het in deze jachtige tijd alleen soms vergeten. De natuur heeft een wonderlijk effect op de mens, omdat je daar nou eenmaal niet gespannen kunt zijn. Probeer je maar eens opgefokt te voelen in het bos. Alleen al door te wandelen neemt het aantal mensen met depressies, angststoornissen en overgewicht af. Probeer je voeten te voelen en let goed op je ademhaling. Sta af en toe eens stil en verwonder je over de kleine mooie dingen, een bloem, een boom of een dier.

Direct vanuit De Wilmersberg loop (en fiets) je de prachtige Twentse natuur in. Je kunt een kleine wandeling 'om het landgoed' maken, langs de rhododenrons, de imposante Schotse Hooglanders en langs de mooie witte Storkvilla. Wil je langer wandelen dan zijn de Hakenberg en Tankenbergwandelingen echte aanraders. Deze zijn verkrijgbaar bij onze receptie. Lees vooral ook eens ons blog 'top 15 mooiste fietsroutes van Twente'.


3) Zorg voor minstens 8 uur slaap

Het wordt ook wel eens met een grap afgedaan, 'ik heb vannacht plafonddienst' gedraaid. Met andere woorden, je hebt geen oog dichtgedaan. Wie kent het niet? Maar door goede slaap herstelt je lichaam zich, zowel mentaal als fysiek. Alle informatie die je die dag hebt binnengekregen, wordt verwerkt en je spieren komen tot rust, dat draagt weer bij aan een gezond immuunsysteem. Laten we nou bij De Wilmersberg de fijnste boxspringbedden van het land hebben in al onze Royale landgoedkamers. Geen plafonddiensten dus, maar gewoon uitslapen en ontspannen.

4) Neem een sauna

De sauna kan je helpen je algemene gezondheid te verbeteren. Zo blijkt uit een onderzoek van universiteitskliniek Charité in Berlijn dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert.

Onderzoekers aan de Universiteit van Rurku in Finland ontdekten dat mensen die een halfjaar lang twee keer per week naar de sauna gaan, na een maand 30 procent minder last van verkoudheid hebben dan mensen die nooit een sauna van binnen zien. Geen zin in Corona? Duik dus die sauna in. Als je vaak last hebt van spierpijn is de infraroodsauna een uitkomst, blijkt onderzoek van Medisch Spectrum Twente in Enschede. Naast spierpijn kan het bijvoorbeeld ook rugpijn verminderen. De lampen in een infraroodcabine verwarmen je lichaam, de stralen dringen diep in je huid door. Door de warmte verbetert de doorbloeding in je lichaam én ontspant de huid. De kans is groot dat je niet langer last hebt van je spieren, of in elk geval veel minder.

De Wellnessboutique van De Wilmersberg beschikt over een sauna (100 graden Celsius), Turks stoombad, dompelbad, jacuzzi, infraroodsauna, voetenbaden en rustruimte. Ook kun je in de beautysalon terecht voor een heerlijke massage of facial.

5) Ga vaker wat leuks doen met vrienden of vriendinnen

Hechte vriendschappen zijn goed voor je gezondheid, er zijn zelfs wetenschappelijke studies die erop wijzen dat de gezondheidseffecten van een echte vriendschap vergelijkbaar zijn met de effecten van stoppen met roken. Investeer dus in je vriendschappen en ga samen op pad. De Wilmersberg is het hotel bij uitstek voor een weekendje weg met een vriend of met een vriendin.

6) Toegift: Ga wat vaker naar één van de fijnste plekken van Nederland

Je voelt 'm al aankomen; onze bonustip is dat je weekendje naar De Wilmersberg goed is voor je gezondheid. Je stapt even uit de waan van alledag in het mooie, rustieke en groene Twente. Good for you! Wist je dat de Wilmersberg in de Tripadvisor top 10 beste hotels van Nederland staat?

7) Nog één toegift dan:

Omdat zingeving enorm belangrijk voor je welzijn is, is het goed om regelmatig de Wondervraag aan jezelf te stellen. Als je morgen opnieuw kon beginnen en alles zou mogelijk zijn en eenvoudig veranderd kunnen worden, hoe zou jouw leven er dan uit zien? Welk klein stapje kun je vandaag zetten om daar te komen?

Lees ook eens ons blog '10 tips voor een ultieme hotelvakantie'

Proost op een gezond leven en graag tot ziens bij De Wilmersberg!

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kom op 1 september naar hét Openluchtconcert met PHION en souldiva Shirma Rouse

Meer informatie
Boek nu