Blog

Duurzaam op vakantie - maar toch in luxe?

Lekker op vakantie gaan in een luxe hotel, wie wil dat nou niet? (Een paar keer per jaar) het vliegtuig pakken naar verre oorden en jezelf daar even helemaal in de watten laten leggen om zo bij te komen van alle hectiek van het dagelijkse leven.

Inmiddels worden we ons ook steeds meer bewust van de impact dat ons leven heeft op het milieu. In het dagelijks leven, laat staan in de vakanties. Een duurzame vakantie is daarom steeds meer in trek. Maar dat betekent niet automatisch dat je aangewezen bent tot een vakantie in een hutje op de hei. Een duurzame vakantie kan nog steeds heerlijk luxe aanvoelen. De Wilmersberg heeft oog voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Wij vertellen je er graag meer over.

VAKANTIE IN EIGEN LAND

De grootste vervuilende factor van een vakantie is vaak de reis. Het is algemeen bekend dat een vliegreis de meest vervuilende manier is om te reizen. Maar ook urenlang (of misschien wel meerdere) dagen rijden leidt al snel een paar honderd (!) kilo’s CO2 uitstoot.

En dat terwijl Nederland ook zoveel moois te bieden heeft! Niet alleen goed voor het milieu, maar het bespaart je ook nog eens veel reistijd en -kosten, die je nu aan veel leukere dingen kan besteden!

Rijd je elektrisch? Geen probleem! Uiteraard beschikt onze parkeerplaats over meerdere elektrische oplaadpalen (voor gebruik van de laadpalen kun je niet reserveren, wij kunnen daarom ook niet garanderen dat er een laadpaal beschikbaar is wanneer je bij ons arriveert). Ons hotel is niet alleen met de auto, maar ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Hoewel je het gevoel hebt midden in de natuur te zitten, is station Oldenzaal slechts 20 minuten loopafstand!

DUURZAME ACTIVITEITEN

Maar ook als je aangekomen bent op je vakantiebestemming, kan je rekening houden met het milieu, zonder dat je aan luxe hoeft in te leveren. Kies bijvoorbeeld voor een hotel in een landelijke omgeving, bijvoorbeeld door te overnachten in Overijssel, zodat je vanuit het hotel zo de natuur in kunt voor een heerlijke wandeling of fietstocht.

In ons hotel kan je daarnaast gratis gebruik maken van de fitnessruimte en tennisbanen. Ook is er een golfbaan in de buurt om ontspannen een balletje te slaan.

Liever wat meer rust? Ons terras is verkozen tot terras met het mooiste uitzicht van Twente. Met een goed boek, spelletjes en/of goed gezelschap, kan je hier urenlang van de zon en het uitzicht genieten. Uiteraard zorgen wij voor een lekker hapje en/of drankje.

CULINAIR DINEREN IN EEN DUURZAAM RESTAURANT

Bij vakantie hoort natuurlijk uit eten gaan. Ook tijdens het eten kan je rekening houden met duurzaamheid in de keuze van je gerechten.

In ons restaurant wordt er op meerdere manieren rekening gehouden met duurzaamheid. Zo proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale en seizoensgebonden producten. Door te koken met streekproducten, verklein je de impact van het productieproces op het milieu. Producten hoeven niet van ver ingevlogen te worden of in warm gestookte kassen gekweekt te worden.

Daarnaast gaat onze chefkok Ronald Bor bij het samenstellen van het menu uit van het 80/20 principe. Dit houdt in dat groenten centraal staan in een gerecht, wat naar wens aangevuld kan worden met een mooi stuk vlees of vis.

Hierdoor is in ons restaurant meer dan genoeg keuze voor vegetariërs en veganisten, wat terug te zien is in ons vega label. Kan je toch niet zonder een stukje vlees of vis, of ben jij vegetarisch, maar je (reis)partner niet? Op de kaart staat bij ieder gerecht een stuk vlees of vis vermeld, passend bij het gerecht, dat bijbesteld kan worden.

KOM LUXE, MAAR TOCH DUURZAAM OVERNACHTEN BIJ LANDGOED DE WILMERSBERG

Ben je op zoek naar een luxe vakantie in Nederland, waarbij je graag in een duurzaam hotel wilt overnachten? Dan ben je bij Landgoed de Wilmersberg aan het juiste adres!

Sinds 2013 heeft ons hotel Green Key Goud, het keurmerk dat wordt gegeven aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Dit houdt in dat de ecologische footprint die je tijdens jouw verblijf achterlaat, door ons wordt geminimaliseerd, zonder dat je op kwaliteit in hoeft te leveren. De Wilmersberg staat namelijk ook op plek 9 van de best beoordeelde hotels van Nederland. Zo ben je verzekerd van een heerlijk luxe vakantie, zonder dat je je zich schuldig hoeft te voelen tegenover de toekomstige generaties.

Ondanks onze focus op duurzaamheid, is ons luxe 4 sterren hotel dus van alle gemakken voorzien. Kan jij ook niet wachten om heerlijk te genieten in een luxe, duurzaam hotel in Nederland? Neem dan snel een kijkje tussen onze kamers en arrangementen of boek direct!

Op en top genieten

100% garantie op een heerlijke nachtrust

Geniet in de lounge van een goed glas wijn, dineer in ons fijne restaurant, trek je baantjes in ons zwembad of relax in onze in 2017 vernieuwde Wellnessboutique. Wat de reden van je verblijf in ons hotel ook is; op deze plek in Twente weet je je omringd met persoonlijke aandacht, luxe en comfort.

Ontdek meer

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Boek nu