Blog

20+ activiteiten tijdens je vakantie in Twente

Wat leuk dat je een hotelovernachting in Twente bij ons hebt geboekt of overweegt te boeken! In ons luxe hotel in de Lutte ben je aan het goede adres voor een heerlijke vakantie in Twente. In ons hotel hebben we vele faciliteiten om heerlijk te ontspannen. Maar wat is er eigenlijk verder te doen in Twente? Bij de receptie kunnen we je van alles vertellen over wat er te doen is in Twente, maar ook in deze blog vertellen wij je graag over leuke activiteiten in Twente of welke bezienswaardigheden in Twente een bezoekje waard zijn. We delen meer dan twintig tips met je. Lees je mee?

De natuur in

Ons hotel ligt in misschien wel het mooiste stukje van Twente. Natuurlijk zijn wij niet helemaal subjectief, maar ook onze gasten vertellen ons dat ze vaak versteld staan van de prachtige natuur. Glooiende heuvels, bedekt met een mix van weilanden en bossen, waardoor je je midden in een groene oase waant.

Wanneer je bij ons te gast bent, mag een uitstapje de natuur in dus zeker niet ontbreken. Vanuit het hotel wandel of fiets je zo de natuur in. Ga op de bonnefooi of kies een mooie route. Wij verzamelden eerder al eens de mooiste fietsroutes en mooiste wandelroutes in de omgeving van ons hotel.

Heb je zelf geen fiets mee, maar wil je wel graag fietsen? Bij de receptie zijn op aanvraag verschillende soorten fietsen te huur, van normale fietsen, tot mountainbikes en e-bikes.

Wil je meer natuur in de buurt van ons hotel ontdekken? Dan zijn landgoed Singraven en Kasteel Twickel aanraders.

Hond toegestaan in hotel

Zoek je een luxe hotel waar de hond mee mag? Mits vooraf gereserveerd, zijn in ons hotel honden toegestaan. Kosten hiervoor zijn €42,50 per hond per verblijf, met een maximum van 1 hond per kamer. De kamers die hiervoor geschikt zijn, zijn enkele Royale Boskamers met terras. Neem je hond dus gezellig mee tijdens je wandeling of fietstocht in de natuur en laat hem lekker uitrazen tussen de bladeren.

Cultuur snuiven in Twente

Houd je naast natuur ook van cultuur en geschiedenis? Ook dan zijn er genoeg leuke dingen te doen in Twente. De verschillende galerieën in Ootmarsum in het historisch stadscentrum zijn zeker een bezoekje waard. Van schilderijen, tot beeldhouwkunst en zelfs een glasblazerij, allerlei verschillende kunstvormen worden er in dit kunststadje gemaakt en tentoongesteld.

In het Openluchtmuseum Ootmarsum ga je de geschiedenis van Twente in. Je vindt er verschillende authentieke gebouwen, die nog helemaal ingericht zijn zoals vroeger. Met het entreebewijs van het openluchtmuseum kan je bovendien het Drostenhuis bezoeken, dat zich op loopafstand van het museum bevindt.

Als je toch in de buurt van Ootmarsum bent, is theehuis Dennenoord een heerlijk plekje in het bos om even te stoppen voor een lunch of high tea.

Niet alleen in en rondom Ootmarsum kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. In Enschede zijn diverse musea die zeker een bezoekje waard zijn, zoals het Rijksmuseum Enschede en De Museumfabriek (voormalig museum de Twentsewelle). Beide musea zijn in de wijk Roombeek gevestigd, de wijk die in 2000 werd verwoest door de vuurwerkramp.

Groepsactiviteiten in Twente

Kom je met een groep naar ons hotel? Bijvoorbeeld op familievakantie of op vriendenweekend naar Twente? Dan ben je vast op zoek naar een leuke groepsactiviteit om samen te doen. Of jullie van adrenaline houden, of het samen liever wat rustiger aan doen, er zijn genoeg uitjes in Twente die leuk zijn om met een groep te doen.

In de buurt van ons hotel ligt het Hulsbeek. Dit recreatiegebied is er letterlijk voor iedereen wat wils aan activiteiten. Zo vind je er onder andere:

  • Zwemvijver
  • Visvijver
  • Waterspeeltuin
  • Speelbos

En dat is nog niet alles, er vinden ook regelmatig evenementen plaats, zoals festivals en sportevenementen. Benieuwd wat er allemaal te doen is op het Hulsbeek in de periode dat jij bij ons komt overnachten? Bekijk de evenementenkalender of vraag informatie aan bij de receptie.

Een andere leuke activiteit is een Brouwerij tour bij Grolsch. Bij de Grolsch fabriek in Enschede zijn verschillende arrangementen te boeken. Van een rondleiding door de Grolsch fabriek, tot een compleet arrangement met bierproeverij, pubquiz of met buffet.

Op zoek naar een activiteit voor kleine kinderen? Breng dan een bezoekje aan familiepretpark de Waarbeek, waar jullie met het hele gezin all-inclusive kunnen spelen, eten en drinken.

Wil je het Twentse landschap samen als groep ontdekken, maar heb je geen zin om te wandelen of fietsen? Er zijn diverse bedrijven waar je een e-chopper kan huren in Twente

Wij denken graag met je mee!

Genoeg activiteiten en tips dus om je te vermaken tijdens je vakantie in Twente in ons hotel. Twijfel je na het lezen van deze blog toch nog welke activiteit iets voor jou en jouw reisgezelschap is of wil je weten welke bezienswaardigheid je echt niet mag missen? Onze receptie staat altijd voor je klaar om met je mee te denken. Wanneer mogen we jou verwelkomen in ons hotel?

Boek een arrangement

Boek nu

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Boek nu