Omgeving

Geniet van de rust en de natuur

Landgoed De Wilmersberg ligt in het hart van Twente. Voor velen is dit de mooiste regio van Nederland; het glooiende landschap, de bijzondere architectuur en het vele groen. Maar bovenal: het is het 'noaberschap' wat de Twentenaren zo typeert - de mensen zijn zo aardig.

Onze absolute 'must do's'

  • Ga naar het pittoreske Ootmarsum en bezoek de mooie galerieën die het stadje rijk is.
  • Maak een wandeling door Roombeek, de nieuw opgebouwde wijk in Enschede die in 2000 werd getroffen door de vuurwerkramp. Besluit de wandeling met een bezoek aan Rijksmuseum Twenthe.
  • Een bijzondere wandeling door de natuur? Het Lutterzand is dichtbij, hier kun je prachtige wandelingen maken.
  • Huur een auto van 'Nostalgisch rijden' en verken Twente in een oude Fiat 500, een keverbusje of een oude Opel Kadet.
  • Heb je zin om gezellig te winkelen? Loop in 15 minuten naar het centrum van Oldenzaal met haar vele leuke winkels. Drink afsluitend een lekker biertje bij bierlokaal De Engel.
  • Voor de kinderen is het geweldig om in Deurningen naar Landgoed Kaamps te gaan; daar kun je zien hoe van de melk van koeien diverse zuivelproducten gemaakt worden.
  • Wil je een keer wat anders? Ga dan naar Theehuis Dennenoord in Vasse, een oud houten gebouwtje uit 1921 met de meest bijzondere High Tea van Twente.
  • Geen zin om iets te doen? Rust lekker uit in onze in 2017 geheel vernieuwde Wellnessboutique.
  • Gorssel ligt in de Achterhoek, maar museum MORE is meer dan de moeite waard om op de weg terug de A1 te verlaten en te genieten van de prachtige collectie van modern realistische kunst. Sluit je weekend af met een lekkere biefstuk van Loetje!

Wandelen en fietsen

Heb je zin in een stevige ochtendwandeling of trek je er liever op de fiets op uit? Vanuit De Wilmersberg lopen diverse wandel- en fietspaden rechtstreeks de bossen in. Zo wandel je binnen 15 minuten naar de Tankenberg, het hoogste punt van Overijssel. Bij de receptie kun je desgewenst hardlooproutes krijgen. De veelzijdigheid van de natuur zal je verrassen

Je kunt bij de receptie stadsfietsen, e-bikes en e-fatbikes huren.

Golfen

Ben je fervent golfer? Kom dan golfen op de mooiste banen van Twente en omgeving en geniet daarna van het beste van Twente bij De Wilmersberg! In de directe omgeving van ons hotel zijn een aantal prachtige golfbanen te vinden.

Schrijf je in voor speciale aanbiedingen en promoties!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico